Apoxnoudotis Katharismos

18 Πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με τον αποχνουδωτή (εκτός των ρούχων)

Αν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ γκλίτερ ή οποιοδήποτε άλλο υλικό χειροτεχνίας, πιθανόν να ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να απομακρυνθούν αυτά από τις επιφάνειες. Η ηλεκτρική σκούπα αποδεικνύεται ανεπαρκής, οπότε πρέπει να καταφύγετε σε άλλες ιδέες. Για παράδειγμα στον αποχνουδωτή και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με αυτόν. Παρακάτω θα βρείτε μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα!

1. Καθάρισμα σε παιδικό δωμάτιο ή δωμάτιο χειροτεχνίας: Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το γκλίτερ είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που υπάρχει, για να καθαρίσετε σε κάθε δωμάτιο! Κολλάει παντού και δεν φεύγει εύκολα! Πιάστε λοιπόν τον αποχνουδωτή και δείτε το γκλίτερ, τα κομφετί κλπ. να εξαφανίζονται!

2. Καθαρίστε τις λάμπες: Αυτός είναι ένας ακόμη έξυπνος τρόπος να χρησιμοποιήσετε ένα ρολάκι καθαρισμού! Τα καπέλα στις λάμπες δε μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο, ενώ το πλύσιμο στο χέρι μπορεί να αποδειχθεί χρονοβόρο. Ξεχάστε λοιπόν όλα αυτά και χρησιμοποιήστε έναν αποχνουδωτή. Θα εκπλαγείτε από το πόση σκόνη συλλέγει.

3. Καθαρίστε την τσάντα σας: Το κάτω μέρος της τσάντας γεμίζει είτε μικροσκοπικά χαρτάκια ή κάποιες φορές υπολείμματα φαγητού. Με το ρολάκι καθαρισμού, τα σκουπιδάκια αυτά αποτελούν παρελθόν! Μην ξεχάσετε να το χρησιμοποιήσετε στην τσάντα του μωρού σας, στον χαρτοφύλακα, στο σακίδιο ή στη τσάντα γυμναστηρίου.

4. Καθαρίστε τα συρτάρια: Τα συρτάρια έχουν δύσκολα σημεία που μπορούν να παραμεληθούν. Ο αποχνουδωτής όμως θα συλλέξει κάθε τι από όλα τα σημεία.

5. Καθαρίστε γρήγορα το χαλί ή τα έπιπλα σας: Αν δεν έχετε χρόνο για σχολαστικό καθάρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρολάκι.Δεδομένου ότι χωράει κάτω από τον καναπέ και τις καρέκλες σας, δεν χρειάζεται να μετακινήσετε τα βαριά σας έπιπλα γύρω. Απλά κυλήστε τον κύλινδρο και απομακρύνετε τη σκόνη.

6. Καθαρίστε το σαλόνι του αυτοκινήτου σας: Κάθε αυτοκίνητο έχει τα δυσπρόσιτα σημεία του στα οποία μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά ο αποχνουδωτής.

7. Απομακρύνετε το σπασμένο γυαλί: Όταν ένα γυαλί σπάει είναι σχεδόν αδύνατο να καθαρίσετε προσεκτικά όλα τα μικροσκοπικά γυάλινα κομμάτια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προσεκτικά ένα ρολάκι για αυτό και να πετάξετε τα υπόλοιπα κομμάτια.

8. Αφαιρέστε την πιτυρίδα από τα ρούχα: Οι αποχνουδωτές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους πάσχοντες από πιτυρίδα για να αφαιρέσουν τα στίγματα από τα ρούχα τους.

9. Ελέγξτε το ξεφλούδισμα του δέρματος από το ηλιακό έγκαυμα: Ξέρουμε ακούγεται λίγο αηδιαστικό, αλλά δεν θα πληγώσει το δέρμα σας, μόνο το νεκρό δέρμα, που είναι έτοιμο να αποκολληθεί.

10. Αφαιρέστε τα παράσιτα από το κατοικίδιό σας: Είναι ένας καλός τρόπος για να απαλλαγείτε γρήγορα από ψύλους και κοτρώνες στο κατικοίδιο ζώο σας το ρολάκι καθαρισμού. Θα πάρει επίσης κάθε χαλαρή τρίχα που θα μπορούσε να καταλήξει στα έπιπλα και τα ρούχα σας.

11. Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Χρησιμοποιήστε τον αποχνουδωτή για να απομακρύνετε τις πεσμένες βελόνες από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. 

12. Απομακρύνετε τις τρίχες μετά το κούρεμα: Πολλές φορές μετά το κομμωτήριο παραμένουν μικρές τρίχες στα ρούχα ή και στο δέρμα μας που μπορούν να γίνουν ενοχλητικές, έτσι με τον αποχνουδωτή τις διώχνετε με ένα πολύ απλό πέρασμα.

 13. Κουρτίνες: Μια γρήγορη λύση για σκονισμένες κουρτίνες που θα σας επιτρέψει να αναβάλλετε την επίσκεψή τους στο καθαριστήριο για μερικούς ακόμη μήνες.

14. Απομακρύνετε έντομα: Η απαλλαγή του σπιτιού σας από έντομα και αράχνες είναι ευκολότερη και ασφαλέστερη με έναν αποχνουδωτή. Απλά περάστε το πάνω από αυτά και πετάξτε τα κολλημένα στο χαρτί έντομα.

15. Καθαρισμός ανάγλυφης οροφής: Εάν έχετε ταβάνι με ανάγλυφη όψη, ξέρετε ότι μπορεί να τραβήξει πολλή βρομιά και σκόνη. Χρησιμοποιήστε ένα ρολάκι καθαρισμού με μια επέκταση και απομακρύνετε βρωμιά και σκόνη. 

16. Προετοιμασία του ρολού βαψίματος: Για να μειώσετε το χνούδι από τον ρολό βαψίματος και να δημιουργήσετε πιο ομαλόφινίρισμα περάστε πάνω από τις βούρτσες σας έναν αποχνουδωτή πριν από κάθε χρήση.

17. Καθαρισμός σε λούτρινα ζωάκια: Καθαρίστε τα μικροσκοπικά σωματίδια από τη γούνα ενός λούτρινου. Συλλέγει με ασφάλεια χνούδια και σκόνη, τα οποία απλά πετάτε μέσα στο δοχείο απορριμάτων.

18. Τα ρούχα: Απομακρύνετε τα χνούδια από τα ρούχα σας.

Τώρα που ξέρετε όλα τα απίθανα πράγματα που μπορούν να κάνουν οι αποχνουδωτές και κυρίως επειδή είναι τόσο οικονομικοί θα μπορούσατε να έχετε έναν στο σπίτι, έναν στο αυτοκίνητό σας και ακόμη έναν στο γραφείο σας.

No responses yet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *