Ψεκασμός Χαμηλής Πίεσης:

Πρόκειται για ψεκασμό εντομοκτόνων ουσιών, με στόχο κυρίως την καταπολέμηση ερπόντων εντόμων, ο οποίος εφαρμόζεται σε επιφάνειες όπου περπατούν ή φωλιάζουν τα έντομα. Αφορά έντομα όπως κατσαρίδες, μυρμήγκια, ψύλλοι, μυριάποδα (μαύρα σκουλήκια) κ.α. Συνήθως γίνεται με ψεκαστήρες προπιέσεως 5 ή 8 λίτρων.

Ψεκασμός Υψηλής Πίεσης:

Αφορά χώρους με μεγάλη έκταση, ή υπαίθριους χώρους όπου απαιτείται μεγάλος όγκος ψεκαστικού διαλύματος (κτηνοτροφικές μονάδες, κήποι, κτήματα δεξιώσεων, κ.α.). Πραγματοποιείται με βενζινοκίνητα ψεκαστικά και δοχεία μεγάλης χωρητικότητας.

Νεφελοψεκασμοί (Fogging):

Γίνεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όταν η πρόσβαση στα σημεία όπου υπάρχουν τα έντομα είναι πολύ δύσκολη. Απαιτεί ειδικό μηχάνημα που λεπτομερίζει πολύ τη σταγόνα, στέλνοντάς την σε όλες τις επιφάνειες, προκαλώντας κορεσμό του αέρα του χώρου με το εντομοκτόνο σκεύασμα και αφήνοντας την αίσθηση ομίχλης (fog).

Gel:

Μέθοδος που ακολουθείται κυρίως για την καταπολέμηση της γερμανικής κατσαρίδας (germanica blatella), ή των μυρμηγκιών. Το gel είναι τροφοελκυστικό δόλωμα που επιφέρει το θάνατο σταδιακά σε όλο τον πληθυσμό των εντόμων τα οποία βρίσκονται στο χώρο. Είναι εντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο και τα ζώα και ως εκ τούτου δεν απαιτείται απομάκρυνσή σας από το χώρο της απεντόμωσης.

Apentomosi