Skoilikia

Σκουλήκια υγρασίας. Κι όμως υπάρχει λύση;

Την περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα όπου επικρατούν αυξημένες συνθήκες υγρασίας στον αέρα και το έδαφος ή μετά από βροχοπτώσεις, βρίσκουν ευνοϊκές συνθήκες για να αναπαραχθούν και να βγουν στην επιφάνεια τα μαύρα σκουλήκια της υγρασίας ή αλλιώς μυριάποδα (millipedes). Τα μυριάποδα εμφανίζουν μεγάλη ευαισθησία στην αφυδάτωση γι’ αυτό τους θερμούς μήνες κρύβονται βαθιά στο έδαφος και ανεβαίνουν στην επιφάνεια τους υγρούς μήνες. Παράλληλα τρέφονται με σάπια φυτική ύλη (κλαδιά, φύλλα) η οποία υπάρχει σε αφθονία το φθινόπωρο και το χειμώνα και την οποία είναι πολύ σημαντικό να απομακρύνουμε τακτικά από τον κήπο. Τα μυριάποδα είναι από τα πιο σημαντικά παράσιτα αυτής της εποχής δεδομένου ότι τα περισσότερα έντομα βρίσκονται σε λήθαργο ή ψάχνουν καταφύγια για να διαχειμάσουν.

Πώς να καθαρίσετε αποτελεσματικά το ψυγείο σας

Πολλοί ιδιοκτήτες μονοκατοικιών και ισογείων διαμερισμάτων αλλά και πολυκατοικίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με μυριάποδα καθώς λόγω των μεγάλων πληθυσμών που αναπτύσσουν ένα μέρος φεύγει από το έδαφος και τη βλάστηση και μετακινείται κοντά στις κατοικίες. Έτσι πολλοί ιδιώτες βλέπουν τους τοίχους τους και τα δάπεδά τους να μαυρίζουν από το πλήθος των σκουληκιών, ακόμα και να εισβάλουν στο εσωτερικό των σπιτιών τους, δημιουργώντας ένα αποκρουστικό θέαμα αλλά και επιζήμιο καθώς λεκιάζουν τις επιφάνειες που επικάθονται.

Για την αντιμετώπιση των σκουληκιών πρέπει να χρησιμοποιηθούν εντομοκτόνα μεγάλης υπολειμματικής διάρκειας στις εξωτερικές και ενίοτε εσωτερικές επιφάνειες του κτίσματος που να μην απορροφώνται από τα πορώδη υλικά με τα οποία κατασκευάζονται. Σημαντικό επίσης είναι να διατηρείται ο χώρος καθαρός από νεκρή φυτική ύλη που αποτελεί την τροφή των μαύρων σκουληκιών και τα προσελκύει στο χώρο.

Διαβάστε εκατοντάδες άρθρα που θα σας λύσουν κάθε απορία για #cleansecta πατώντας εδώ

No responses yet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *