Mirmigkia
/

Πού εμφανίζονται τα μυρμήγκια

Πού εμφανίζονται τα μυρμήγκια

Οι εποχές κατά τις οποίες εμφανίζονται τα μυρμήγκια είναι κυρίως η άνοιξη και το καλοκαίρι. Εντοπίζονται σε αρκετά σημεία εντός αλλά και εκτός του σπιτιού. Εάν παρατηρήσετε λίγα μυρμήγκια μέσα στο σπίτι σας ίσως θα πρέπει να ανησυχήσετε. Αυτά τα μυρμήγκια αναζητούν τρόφιμα για όλη τη φωλιά τους.

Πού εμφανίζονται τα μυρμήγκια

Αν οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες και αν υπάρχει αρκετό φαγητό, τότε πολλά μυρμήγκια θα μπουν στο σπίτι για να μεταφέρουν φαγητό στη φωλιά τους. Τρώνε κυρίως γλυκές τροφές αλλά και ζώντα και νεκρά έντομα, κρέας, δημητριακά και χτυπημένα φρούτα. Τα μυρμήγκια μέσω της ανταλλαγής τροφής (trophallaxis), μοιράζονται τη τροφή τους με τα αναπαραγωγικά μέλη της αποικίας. Τοποθεσία φωλιών – συχνά στο ύπαιθρο σε χώμα και κάτω από πλάκες πλακόστρωτου από την ηλιόλουστη πλευρά κτιρίων.

5 συμβουλές για να κάνετε το πλύσιμο των πιάτων πολύ πιο εύκολο

Για να καταλάβει κανείς αν υπάρχει κάπου φωλιά μυρμηγκιών αρκεί να δει αν είναι κονιορτοποιημένο το χώμα γύρω από τις εξόδους τους, αφού συχνά σχηματίζονται βουναλάκια. Οι αποικίες μπορεί να αποτελούνται από μερικές δωδεκάδες έως 300.000 άτομα. Προσβάλλουν και επιμολύνουν τα τρόφιμα στις κουζίνες και σε χώρους επεξεργασίας τροφίμων.

Προληπτικά μέτρα

Μονώστε τα σημεία πρόσβασης ενάντια στα Μυρμήγκια που βρίσκονται:

  • στην κάσα της πόρτας, στα σοβατεπί και ανάμεσα στις πλάκες και στα σανίδια του δαπέδου.
  • Μην αφήνετε εκτεθειμένη τροφή και υπολείμματα τροφών σε πάγκους, τραπέζια, ντουλάπια και δάπεδο.
  • Τακτική και επιμελής εκκαθάριση των κάδων σκουπιδιών στο σπίτι.
Διαβάστε εκατοντάδες άρθρα που θα σας λύσουν κάθε απορία για #cleansecta πατώντας εδώ

Add a Comment

Your email address will not be published.