Katharismos apo katikidia
/

Καθάρισε πανεύκολα το σπίτι από τις τρίχες των κατοικιδίων σου

Καθάρισε πανεύκολα το σπίτι από τις τρίχες των κατοικιδίων σου

Η σωστή φροντίδα τους και το σχολαστικό καθάρισμα του σπιτιού μπορεί να σε βοηθήσει στην καταπολέμηση της εμφάνισης τριχών παντού και των επιπτώσεων της σκόνης.

Φρόντισε σωστά το κατοικίδιό σου

Τα σκυλιά με υγιές δέρμα αποβάλλουν τα επιδερμιδικά τους κύτταρα κάθε 22 ημέρες. Ένα σκυλί με μη υγιές δέρμα μπορεί να τα αποπίπτει και ανά 6 ημέρες, αυξάνοντας έτσι και το τρίχωμα που πέφτει στο πάτωμα. Κατά συνέπεια, οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν να κάνεις μπάνιο το κατοικίδιό σου περίπου κάθε μήνα, κατά προτίμηση με οργανικά υποαλλεργικά σαμπουάν. Όσον αφορά στις γάτες, επειδή φοβούνται συνήθως το νερό, μπορείς να χρησιμοποιείς ειδικά μαντηλάκια για την απομάκρυνση του αδύναμου τριχώματος. Καλό είναι επίσης, να βουρτσίζεις συχνά το τρίχωμα των κατοικιδίων σου για να απομακρύνεις τρίχες και νεκρά κύτταρα. Αν τώρα, το κατοικίδιό σου μαδάει περισσότερο από τα συνηθισμένα, θα πρέπει να ελέγξεις τη διατροφή του, αφού επηρεάζει σημαντικά την υγεία του δέρματος και του τριχώματος.

10 χρυσοί κανόνες στην καθαριότητα του σπιτιού

Συμβουλές για εύκολη απομάκρυνση τριχών

Αφού έχεις εξασφαλίσει την σωστή περιποίηση των κατοικιδίων σου, άρα έχεις φροντίσει έτσι ώστε να μαζεύονται όσο το δυνατόν λιγότερες τρίχες στο σπίτι σου, επόμενο βήμα είναι να μάθεις πώς να καθαρίζεις εύκολα το πάτωμα, τα έπιπλα και τα ρούχα σου από τρίχες και χνούδι.
  • Πρώτο βήμα, να αποκτήσεις μια δυνατή ηλεκτρική σκούπα. Αν και κυκλοφορούν στην αγορά ειδικές σκούπες για κατοικίδια, μια οποιαδήποτε σκούπα με μεγάλη απορροφητικότητα και εναλλακτικά εξαρτήματα για να φτάνεις παντού θα έχει το αποτέλεσμα που ζητάς.
  • Μετά το σκούπισμα που θα μαζέψει τα περισσότερα, γέμισε έναν κουβά με νερό σε θερμοκρασία δωματίου, έως τη μέση. Φόρεσε ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια, βρέξε τα χέρια σου στον κουβά και πέρασέ τα πάνω από την επιφάνεια που επιθυμείς. Οι τρίχες θα κολλήσουν πάνω στα γάντια και μπορείς να βουτήξεις ξανά τα χέρια σου στο νερό όσες φορές χρειάζεται, μέχρι να απομακρυνθούν όλες.
  • Για τα ρούχα σου, μια άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις έναν ειδικό κύλινδρο με κόλλα που τραβάει όλο το χνούδι, ενώ για το χαλί μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ταφ τζαμιών που είναι πολύ αποτελεσματικό.
Τέλος, θα βοηθήσει να αγοράσεις ένα άνετο κρεβατάκι για το σκύλο ή τη γάτα σου που θα το κάνει να μην αποζητά συνέχεια τον καναπέ σου για να ξαπλώσει. Φυσικά, θα πρέπει να το πλένεις συχνά για να μη μαζεύονται και εκεί πολλές τρίχες. Διαβάστε εκατοντάδες άρθρα που θα σας λύσουν κάθε απορία για #cleansecta πατώντας εδώ

Add a Comment

Your email address will not be published.