Praktikes simvoules

Πρακτικές Συμβουλές για το Καθάρισμα Μικρών Χώρων!

Ακούμε πάντα πως οι μικροί χώροι είναι πιο εύκολοι στο καθάρισμα. Είναι όμως αυτό αλήθεια;

Μάλλον τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς.

Πάντα υπάρχουν “προκλήσεις”στην καθαριότητα ακόμα και σε πολύ μικρά σπίτια.

Λόγω της ανάγκης να αξιοποιηθεί το κάθε εκατοστό χώρου, η παραμικρή ακαταστασία είναι εμφανής.

Το παραμικρό πρόβλημα μπορεί να φαίνεται τεράστιο και πολύ σημαντικό και να επηρεάζει τη διαβίωση μας εκεί.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν να ξεπεράσετε αυτές τις προκλήσεις και να διατηρήσετε τον μικρό σας χώρο καθαρό και ευκατάστατο!

Επενδύστε σε μία καλή ηλεκτρική σκούπα. Για να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει ίχνος σκόνης στο σπίτι, ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία. θα πρέπει να επενδύσετε σε μία καλή ηλεκτρική σκούπα.

Οι φθηνές ηλεκτρικές σκούπες δεν θα σας προσφέρουν την ισχύ που χρειάζεστε και πάντα κάτι θα μένει.

Επίσης, οι καλές ηλεκτρικές σκούπες έχουν φίλτρα που συγκρατούν την σκόνη που μπορεί να διαπεράσει από το σάκο τους κατά την αναρρόφηση.

Πώς να καθαρίσετε αποτελεσματικά το ψυγείο σας

Δημιουργήστε μια ρουτίνα καθαριότητας. Ένα μικρό δωμάτιο μπορεί να γίνει ακατάστατο μέσα σε λίγα λεπτά – ακόμα και αν ένα μόνο αντικείμενο φύγει από τη θέση του γίνεται εύκολα ορατό σε μικρούς χώρους.

Δημιουργήστε λοιπόν μια ρουτίνα, μια συγκεκριμένη διαδικασία επανάληψης, για να είναι όλα πάντα όσο πιο τακτοποιημένα γίνεται. Ξεκινήστε από το κρεβάτι και το κομοδίνο δίπλα του και εξασφαλίστε ότι κάθε μέρα, θα είναι όλα στη θέση τους και όπως πρέπει.

Στη συνέχεια εφαρμόστε την ίδια διαδικασία και για άλλα αντικείμενα και χώρους του σπιτιού.

Μην αναζητάτε την τελειότητα Μπορεί να μην χρειάζεστε πολλές ώρες για να καθαρίσετε έναν μικρό χώρο, επειδή όμως έχετε λιγότερα να καθαρίσετε δεν σημαίνει πως καθαρίζετε λιγότερο!

Η προσοχή και η επιμέλεια πρέπει να είναι ίδια! Πάντα όμως θα υπάρχουν σημεία που θα ξεφεύγουν, όσο και να καθαρίσετε.

Αντιμετωπίστε αυτά τα σημεία ως κάτι που θα πρέπει να προσέξετε την επόμενη φορά και μην αισθάνεστε άσχημα με το αποτέλεσμα και τη δουλειά σας.

Μόνο την επόμενη φορά να μην το ξεχάσετε αυτό το σημείο. Από λίγο κάθε μέρα Ένα μικρό σπίτι βρομίζει πολύ πιο εύκολα από ένα μεγάλο (σκόνη, κατοικίδια, υπολείμματα τροφών, παιδικά παιχνίδια κλπ).

Η αλήθεια είναι πως η ακαταστασία μπορεί να φτάσει στο επόμενο επίπεδο πολύ εύκολα, πολύ γρήγορα, αν δεν κάνετε κάτι κάθε μέρα για να το διατηρήσετε τακτοποιημένο.

Μην αφήνετε άπλυτα πιάτα και σκεύη στην κουζίνα σας, τακτοποιήστε τα ρούχα
στη θέση τους, στρώστε το κρεβάτι, αερίστε το χώρο, αδειάστε το τραπέζι, πετάξτε τα σκουπίδια. Καθημερινά έτσι, όταν έρθει η στιγμή της γενικής καθαριότητας, όλα θα είναι πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πιο ευχάριστα.

Διαβάστε εκατοντάδες άρθρα που θα σας λύσουν κάθε απορία για #cleansecta πατώντας εδώ

Comments are closed