Praktikes Sumvoules

Πρακτικές Συμβουλές για την καθαριότητα της τουαλέτας σε επιχειρήσεις.

Όσοι δουλεύουν σε ιδιωτικά καταστήματα γνωρίζουν από πρώτο χέρι πόσο κουραστικός και τρομακτικός μπορεί να γίνει ο καθαρισμός των μπάνιων ειδικά σε καιρούς που οι πελάτες είναι περισσότεροι.

Ο χώρος του μπάνιου και της τουαλέτας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην γενική εντύπωση που αφήνει σε όποιον χρειαστεί τον χρησιμοποιήσει, επομένως η καθαριότητά του αξίζει και πρέπει να είναι στη κορυφή των προτεραιοτήτων της επιχείρησης.

Καμία επιχείρηση δε θα ήθελε να ρισκάρει ούτε την φήμη της αλλά ούτε και την υγεία των πελατών της μέσα στο χώρο της.

Ας δούμε μερικούς τρόπους για να μένουν οι τουαλέτες πάντα λαμπίκο!

Το δικό σου κουτί καθαριότητας. Διαμόρφωσε ένα κουτί με τα απαραίτητα εργαλεία που θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιούνται σε έναν καθαρισμό τουαλέτας και τον καθαρισμό μπάνιου. Αυτά, δεν θα χρησιμοποιούνται πουθενά αλλού!!!

Είναι ο πρώτος, ο βασικότερος από όλους τους κανόνες!!

Κουβάδες, σφουγγαρίστρες, σκούπες, βούρτσες, πανιά καθαρισμού, όλα πρέπει να είναι για αποκλειστική χρήση εκεί και ακόμα καλύτερα, να φυλάσσονται και σε ξεχωριστό χώρο.

Έτσι αυξάνεται κατακόρυφα και η αποτελεσματικότητα του καθαρισμού και της οργάνωσης του αλλά και της ασφάλειας και της υγιεινή. Τα υφασμάτινα υλικά (όπως πετσέτες σώματος και χεριών, επίσης πρέπει να διαχειρίζονται ξεχωριστά).

Πως να καθαρίσετε τις κεραμικές εστίες με φυσικό τρόπο

Δημιουργία προγράμματος και συνέπεια πάνω σ ́αυτό. Εκτός και εάν υπάρξει μια απρόοπτη ανάγκη, η εφαρμογή ενός προγράμματος για το καθαρισμό του μπάνιου και της τουαλέτας σε συγκεκριμένες μέρες από συγκεκριμένα άτομα και με συγκεκριμένη μεθοδολογία κάνει το έργο αυτό αρκετά πιο διαχειρίσιμο, εύκολο και εν τέλει και οικονομικό.

Ο βαθύς καθαρισμός. Υπάρχει ο καθαρισμός ο καθημερινός (ή και παραπάνω…) Χρειάζονται όμως και ο βαθύς καθαρισμός ο οποίος πρέπει να γίνεται τουλάχιστον κάθε μήνα. Εάν απαιτείται, μπορεί να χρειαστεί να γίνεται και πολλές παραπάνω, σε σχέση πάντα και με τον αριθμό των επισκεπτών.

Προσοχή στα καθαριστικά. Χρησιμοποίησε πάντα νόμιμα και εγκεκριμένα χημικά στο σφουγγάρισμα, στο ξεσκόνισμα και την απολύμανση για την αποφυγή προβλημάτων υγείας και του προσωπικού και των επισκεπτών, αλλά και για να αποφευχθεί η φθορά αντικειμένων στο χώρο του μπάνιου όπως λεκάνες και καζανάκια. Δεν είναι σπάνιες οι φορές που πανάκριβα πλακάκια, είδη υγιεινής και έπιπλα, καταστρέφονται από επικίνδυνα και ακατάλληλα καθαριστικά.

Διπλό και τριπλό τσεκάρισμα. Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, ελέγξτε ότι όλα γίνονται όπως πρέπει και πως πληρούν τις προϋποθέσεις για την υγιεινή και ασφάλεια.

Τσεκάρετε αντικείμενα που χρησιμοποιεί το κοινό, όπως κρεμοσάπουνα, χαρτιά υγείας και πετσέτες για να είστε σίγουροι πως υπάρχουν επαρκή αποθέματα. Δεν πρέπει να λείψουν ποτέ!

Ελλείψεις σε αυτά τα είδη έχουν στην εντύπωση του κοινού όση και εάν ο χώρος ήταν ακαθάριστος.

Διαβάστε εκατοντάδες άρθρα που θα σας λύσουν κάθε απορία για #cleansecta πατώντας εδώ

Comments are closed