Mikroines kai vromia
/

Μπορούν οι μικροϊνες να εξαπλώσουν την βρωμιά;

Μπορούν οι μικροϊνες να εξαπλώσουν την βρωμιά;

Μπορούν τα πανιά από μικροϊνες να προκαλέσουν εξάπλωση βρωμιάς; Περίεργη ερώτηση ίσως, αν σκεφτείτε πως τα πανάκια από μικροϊνες είναι πανάκια καθαρισμού και ο σκοπός τους είναι, να καθαρίζουν τις επιφάνειες και όχι να τις λερώνουν περισσότερο. Ωστόσο, είναι αλήθεια. Τα πανιά από μικροϊνες μπορούν πράγματι να σκορπίσουν βρωμιά. Το ύφασμα από μικροϊνες μολύνεται όταν το ύφασμα διπλώνεται. Το 2009 διεθνής έρευνα έδειξε ότι σημειώθηκε διασταυρούμενη μόλυνση λόγω της αναδίπλωσης του υφάσματος από μικροϊνες. Ωστόσο, μόνο χειρουργικά πανιά εξετάστηκαν εκείνη την εποχή, με έναν μόνο τύπο πανιού από μικροϊνες και αυτό δεν είναι αντιπροσωπευτικό των επιφανειών που πρέπει να καθαριστούν στον επαγγελματικό καθαρισμό. Η επιτροπή τεχνολογίας του συνδέσμου έρευνας καθαρισμού εξέτασε καταστάσεις που μοιάζουν περισσότερο με την πρακτική κατάσταση. Διαδίδονται μικροοργανισμοί κατά την εφαρμογή της μεθόδου αναδίπλωσης; Παίζει ρόλο σ’αυτό το είδος του υφάσματος μικροϊνών; Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε εργαστήριο, σε τρείς διαφορετικές επιφάνειες (πλαστικό, μέταλλο, πορσελάνη), με τρείς διαφορετικούς τύπους υφασμάτων από μικροϊνες. Η μελέτη περιελάμβανε τρείς φάσεις: Την εφαρμογή μικροοργανισμών στην πρώτη επιφάνεια, τον καθαρισμό της πρώτης λερωμένης επιφάνειας και των 15 διαδοχικών αποστειρωμένων επιφανειών με το διπλωμένο πανί από μικροϊνες και μικροβιολογική εξέταση.

Καθαριστικό κλιματιστικού: Ποιο είναι κατάλληλο για εσένα;

Ποια ήταν τα αποτελέσματα;
  1. Σημειώθηκε σημαντική μείωση των μικροοργανισμών με τον καθαρισμό με νωπά πανιά από μικροϊνες, αλλά ταυτόχρονα οι μικροοργανισμοί απλώνονταν από την βρώμικη επιφάνεια στις καθαρές επιφάνειες, λόγω της αναδίπλωσης.
  2. Κατά τον καθαρισμό μιας βρώμικης επιφάνειας με το πλεκτό πανί από μικροϊνες Παρέμειναν περισσότεροι μικροοργανισμοί απ’ ότι όταν καθαρίζαμε με μη υφασμένα πανιά. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιούσαμε το διπλωμένο μη υφαντό ύφασμα με κανονική πλέξη, απλώθηκαν περισσότεροι μικροοργανισμοί απ’ ότι με το πλεκτό.
  3. Ο τύπος της επιφάνειας φαίνεται να επηρεάζει την εξάπλωση των μικροοργανισμών. Περισσότεροι μικροοργανισμοί βρέθηκαν στην πορσελάνη παρά σε πλαστικές και μεταλλικές επιφάνειες.
  4. Το ίδιο πανί από μικροϊνες ήταν η κύρια πηγή μετάδοσης. Είναι εύλογο ότι μικροοργανισμοί κινούνται μέσα από τα διαφορετικά στρώματα στο διπλωμένο ύφασμα. Η μόλυνση μέσω του χεριού φαινόταν να έχει μικρότερο αντίκτυπο. Μπορεί να θεωρείτε πως αυτά είναι ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Εξάλλου, όπως είναι λογικό δεν θέλετε να εξαπλώνονται μικρόβια και βρωμιά, ενώ εκτελείτε μια εργασία, αλλά στις ανεξάρτητες έρευνες δεν είναι επιθυμητό αποτέλεσμα είναι αυτό που είναι.
Διαβάστε εκατοντάδες άρθρα που θα σας λύσουν κάθε απορία για #cleansecta πατώντας εδώ

Add a Comment

Your email address will not be published.