Πώς να απομακρύνετε τα βαδιστικά έντομα απ’ το σπίτι

Με τρία πράγματα συνδέουμε την άνοιξη: με τα λουλούδια, τις βόλτες αλλά και τα… βαδιστικά έντομα που υπερ-πολλαπλασιάζονται τους ανοιξιάτικους μήνες και που προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τα εξουδετερώσουμε. Όταν, μάλιστα, αυτά στήνουν το σπίτι τους, μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, δεν γίνεται να μην αναλάβουμε δράση.

Πώς όμως;

Αυτοκόλλητες σήτες:

Ένας από τους πιο οικονομικούς και εύκολους τρόπους να εμποδίσετε την είσοδο των ανεπιθύμητων πετούμενων στον χώρο σας. Κυκλοφορούν αυτοκόλλητες σήτες με βέλκρο, που είναι ιδανικές για παράθυρα, όπως αυτές  με μαγνήτη για τις μπαλκονόπορτες, για να μπαινοβγαίνετε άνετα χωρίς να χρειαστεί να τις ανοιγοκλείνετε συνέχεια.

Τάπες για τους σωλήνες:

Οι αγαπητές μας κατσαρίδες έχουν αδυναμία στους σωλήνες, γι’ αυτό και συνηθίζουν να μπαινοβγαίνουν απ’ αυτούς. Η λύση είναι μία: οι τάπες που «βεντουζώνουν» πάνω στις τρύπες των σωληνώσεων και εμποδίζουν την είσοδό τους στο σπίτι.

Λευκό ξίδι για «ασπίδα»:

Ψεκάστε με λευκό ξίδι τα πλαίσια της μπαλκονόπορτας που συνήθως αφήνετε ανοιχτή για να αερίζεται το σπίτι, αλλά και των παραθύρων. Η μυρωδιά του, πιστεύεται ότι απωθεί τις κατσαρίδες και τα κουνούπια και αποτρέπει την εισβολή τους. 

Ελέγξτε το σπίτι και το μπαλκόνι για νερά που λιμνάζουν:

Το νερό που λιμνάζει ελκύει τα κουνούπια σαν μαγνήτης, γι’ αυτό φροντίστε να απομακρύνετε τα νερά μετά το πότισμα στο μπαλκόνι και να ελέγχετε συχνά μήπως τρέχει κάποιος σωλήνας. Στην ίδια λογική, θα πρέπει να είστε προσεκτική με τα σκουπίδια αλλά και την ανακύκλωση. Στα πρώτα, τα υγρά που αποβάλλουν τα απορρίμματά μας μπορεί να «καλέσουν» τα κουνούπια κοντά τους, ενώ στην ανακύκλωση ακόμα και λίγες σταγόνες υγρών που έχουν ξεμείνει στα άδεια μπουκάλια, είναι αρκετές για να κάνουν το κακό.

Κορωνοϊός: Επιστροφή στο σπίτι από έξω – Οι 5 «κανόνες» για ρούχα και παπούτσια

Λεμόνι στο μπαλκόνι (χωρίς τσάι!) για τα μυρμήγκια:

Ψεκάστε χυμό λεμονιού στα επίμαχα σημεία που έχετε εντοπίσει τα μυρμήγκια- είτε αυτά είναι το μπαλκόνι είτε η κουζίνα- ο χυμός, εξάλλου, είναι φυσικό προϊόν και δεν θα απειλήσει την υγεία σας.

Διαβάστε εκατοντάδες άρθρα που θα σας λύσουν κάθε απορία για #cleansecta πατώντας εδώ

Comments are closed